środa, 9 marca 2016

Produkty zakwaszające

produkty zakwaszające (pH 0,5 – 7,0):
biała mąka pszenna i produkty pochodne, cukier i wszystkie produkty zawierające
cukier, czarna herbata, czekolada, drożdże, dżemy, grzyby, jaja, kakao, kasza gryczana,
kasza jęczmienna, kawa, ketchup, kukurydza, majonez, makarony, mięso
i wędliny, miód, mleko pasteryzowane, musztarda, lody, nerkowce, ocet, orzechy
laskowe, orzeszki ziemne, owies i produkty pochodne, owoce morza, pistacje, piwo,
pszenica, ryby, ryż, sery żółte i pleśniowe, sos sojowy, sól spożywcza, suszone owoce
z dodatkiem cukru, sztuczne słodziki, wódka, wino, ziemniaki gotowane bez skórki,
żyto i produkty pochodne
WIĘCEJ W PORADNIKU: Piękna papryczka uwodzi kształtem. Zamień kilogramy nazabójczą pewność siebie ZOBACZ>>>

1 komentarz: