Producenci przemysłowej żywności ukrywają dodatkowy cukier w swoich produktach pod różnymi nazwami, nie zmienia to jednak jego niebezpiecznych ilości zawartych w składzie. Dlatego, czytając etykiety, powinniśmy odrzucać każdy artykuł, w którym wśród pierwszych pięciu ingrediencji pojawia się któraś z następujących nazw:
Spis pochodzi z: Cukier. Cichy zabójca. Jak pozbyć się uzależnienia odnajwiększej trucizny naszych czasów ZOBACZ>>>
Cukier brunatny
Cukier buraczany
Cukier daktylowy
Cukier inwertowany
Cukier karobowy
Cukier kokosowy
Cukier palmowy
Cukier słodowy
Cukier trzcinowy
Dekstroza
Dekstryna
Fruktoza krystaliczna
Glukoza
Karmel
Koncentrat soku owocowego
Maltodekstryna
Maltoza
Melasa trzcinowa
Melasy
Miód
Muscovado
Nektar z agawy
Odparowany sok trzcinowy
Odparowany sok trzcinowy krystaliczny
Odwodniony cukier trzcinowy
Rapadura
Słodzik kukurydziany
Słód jęczmienny
Sukanat
Sukroza
Syrop klonowy
Syrop kukurydziany
Syrop kukurydziany granulowany
Syrop kukurydziany wysokofruktozowy
Syrop zwyczajny (elementarny)
Syrop skrobiowy
Syrop uszlachetniony
Syrop z ciemnego ryżu
Syrop z sorgo (prosa afrykańskiego)
Syrop złocisty
Syrop z suszonego owsa
Turbinado
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz